Ciasto kokosowe z truskawkami i lekkim kremem piankowym to doskonała propozycja na Wielkanoc lub letnie dni. Jego delikatny kokosowy krem łączy się z orzeźwiającą truskawkową żelką. Lekkie, mało słodkie i pełne smaku.
Przepis na Ciasto Kokosowe z Truskawkami
SKŁADNIKI:
Składniki na Ciasto kokosowe
jajka (3 szt.)
cukier (80 g)
sól (szczypta)
olej kokosowy (45 ml.)
woda (45 ml.)
mąka pszenna (50 g)
mąka kokosowa (50 g)
wiórki kokosowe (75 g)
proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
Składniki na żelkę
truskawki (500 g)
galaretka truskawkowa (150 g proszku)
Składniki na krem
krem kokosowy (1 puszka = 400 ml.)
serek śmietankowy (200 g) *mascarpone lub philadelphia
Ciasto kokosowe z truskawkami i lekkim kremem piankowym - idealne na lato i Wielkanoc.
Delikatne ciasto kokosowe z piankowym kremem i żelką truskawkową - lekkość i smak w jednym kawałku.
Niebo w gębie i truskawka na wierzchu - ciasto, które znika szybciej niż powiesz ,,kokos''.
Ciasto kokosowe z truskawkami i kremem piankowym - lekka i orzeźwiająca słodkość idealna na każdą okazję.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z tym, co u mnie słychać, zapraszam Cię serdecznie na mój kanał YouTube! Dzielę się tam vlogami z życia codziennego w Grecji, opowiadam ciekawe historie, pokazuję najpiękniejsze zakątki tego kraju i przemycam mnóstwo greckiej kultury oraz mitologi. Jeśli chcesz poznać Grecję, której nie znajdziesz w przewodnikach, dołącz do mnie już teraz i razem odkrywajmy Grecki Świat Rity
Jeśli spodobał Ci się ten wpis i uważasz, że przepis jest wart uwagi, to udostępnij go w mediach społecznościowych oznaczając mnie #kreatywnewypiekirity. Dzięki!
Komentarze
Prześlij komentarz